9. 12. 2010.

LIGA REŠAVAČA 2010 (7) - REZULTATI I KONAČNI PLASMAN

Pobednik 1. kola Lige rešavača 2010 je Čedomir Milanović. On je u poslednjem kolu uspešno rešio sve zagonetke, što je bilo dovoljno za prvo mesto. Najbrži je večeras bio Marko Obradović (63 minuta) i sa 4 bonus poena probio se do druge pozicije. Dragan Stojanović, koji je do juče bio na deobi prvog mesta, večeras nije poslao rešenja.

Prihvatio sam jedno alternativno rešenje anagramnog rebusa. Jovan Novaković dao je rešenje AKUTNI PROBLEM (fraza: TREBA PUNO K, L I M). Mada fraza nije baš sasvim direktna, razumeo sam je kao ekološki problem – potrebno nam je više zelenila. Sa druge strane, rešenje VEDRAN MILKOTA nisam mogao da prihvatim jer je u pitanju ime i prezime, a ne sintagma, odnosno skup reči povezanih u jednu celinu.

Rešenja:
31. SREDINA (U svakoj reči samo jedno slovo ponavlja se dva puta. Slovo koje se nalazi tačno između ta dva slova uzima se za konačno rešenje čitano odozgo prema dole)
32. ZAHAR JEFIMENKO
33. 541 (U nizu je svaki deseti prost broj)
34. VELIKA MUDROST (Fraza: K, L i M su od trave)
35. B,U,D,E,V

Dnevni rezultati:
14 – Marko Obradović
10 – Zoran Radisavljević, Čedomir Milanović, Rade Goljović
6 – Jovan Novaković
4 – Adnan Spahić, Luka Pavičić, Branko Bjeličić, Igor Ević
3 – Nikola Milićević, Ivan Andonov, Dejan Spasić
2 – Dejan Minić, Vladimir Obradović, Branislav Nikić
1 – Milosav Marjanović, Slađan Đorđević
0 – Petar Parlić, Dušan Đukić

Tabela:
61 - Čedomir Milanović
60 - Marko Obradović
58 - Zoran Radisavljević
52 - Rade Goljović
51 - Dragan Stojanović
46 - Igor Ević
42 - Adnan Spahić
41 - Ivan Andonov
36 - Predrag Grbić
35 - Jovan Novaković
34 - Luka Pavičić
31 - Branko Bjeličić
27 - Dejan Spasić
26 - Kosta Željski, Nikola Milićević
25 - Vladimir Obradović
24 - Nikola Petkovski, Milosav Marjanović
21 - Branislav Nikić
20 - Ivan Bukumirić
18 - Dejan Minić
17 - Dušan Đukić
13 - Slađan Đorđević
12 - Staniša Nikolić, Petar Parlić
8 - Branko Ćeranić
5 - Milenko Mijatović

Generalni plasman posle 1. kola:
30 bodova – Čedomir Milanović
24 – Marko Obradović
18 – Zoran Radisavljević
15 – Rade Goljović
12 – Dragan Stojanović
10 – Igor Ević
9 – Adnan Spahić
8 – Ivan Andonov
7 – Predrag Grbić
6 – Jovan Novaković
5 – Luka Pavičić
4 – Branko Bjeličić
3 – Dejan Spasić
2 – Nikola Milićević
1 – Kosta Željski
Bez poena –Vladimir Obradović, Nikola Petkovski, Milosav Marjanović, Branislav Nikić, Ivan Bukumirić, Dejan Minić, Dušan Đukić, Slađan Đorđević, Staniša Nikolić, Petar Parlić, Branko Ćeranić, Milenko Mijatović.

Hvala svima na učešću u prvom kolu. Nadam se da ste uživali. Prelazim u ulogu takmičara, vidimo se ponovo već večeras na blogu Baneta Nikića!

3 коментара:

Марко је рекао...

Честитке Чеди шампиону, једини је решио све задатке.
Свака част и Николи на недељи одличних задатака.

Quizmaster је рекао...

Zadovoljan sam Nikolinim trudom da zadaci budu raznovrsni i zanimljivi, te mu se zahvaljujem na svemu što je pripremio, i što je takmičenje funkcionisalo tačno u minut.

Nisam zadovoljan svojim plasmanom, ali čestitam Čedi što je rešio jedan zadatak više i Marku što je u poslednjem kolu bio brži 12 minuta. Imao sam pobedu u džepu, pošto sam primetio da se u rečima iz kriptograma pojavljuju parovi istih slova, ali onda mi je trebalo još skoro 40 minuta dok se nisam setio da pogledam šta je između tih parova.

Nikola је рекао...

Sve u svemu - bilo je zgodno, bilo je zanimljivo, bilo je zabavno (a s moje strane i ležerno). Čestitam i zahvaljujem domaćinu bloga na dobro pripremljenim zadacima. Pored svih ostalih privatnih i porodičnih obaveza, uspevao sam da nađem vremena i za ovo moždano vijuganje. Nisam se baš pretrgavao da po svaku cenu rešim sve (domaćin bloga će se složiti da sam u nekoliko slučajeva gotovo imao rešenja, ali mi je falila još mrvica aktivnijeg angažmana), nisam uvek imao slobodan kompjuter, a na kraju - sinoć mi nije radio internet. Zbog toga se izvinjavam domaćinu što me nije bilo sinoć. Ipak ja sam itekako zadovoljan - osnovni cilj da se nakon napornog dana odmorim i umstveno relaksiram je postignut. Jutros kad mi je proradio internet otvorio sam blog da vidim kakvi su zadaci bili sinoć i za pola sata sam rešio oba anagrama i uz pomoć primera koji je domaćin dao na blogu rešio i kriptogram (bez te pomoći sumnjam da bih ga rešio) i to je sve. Niz sam samo pokušao, mislio sam da su u pitanju kvadrati brojeva i plus ili minus neki broj čiju zakonitost treba otkriti, pa sam odustao, a zadnji zadatak nisam i ne bih ni pokušavao da rešavam (takvi mi ne idu). Kad sam pogledao rešenja, video sam da bih sinoć osvojio još 5 bodova, što ne bi baš uveliko promenilo moj plasman, popeo bih se 3 mesta na tabeli, ali bih i osvojio 3 poena u generalnom plasmanu. Nije bitno, uopšte mi to ne znači previše i da je bilo tako - osnovni moj cilj - ležerno se zabaviti sam postigao. Čestitam svima (bilo nas je 27) na učešću i plasmanu (ponajviše pobedniku i onima odmah iza njega). Nadam se dobroj zabavi i relaksaciji i dalje u okvirima mojih mogućnosti i raspoloživog vremena. Siguran sam u to. Pozdrav svima s kojima sam bio u društvu nekoliko zadnjih večeri.

Nikola Petkovski